Autoturismul…


Autoturismul. Branduri si modele multe. Motorizari si optiuni multiple.Ce face diferenta? In primul rand pretul…

Un Mercedes A Class costa ~15.000 euro fara TVA, iar un Chevrolet Aveo hatchback costa ~10.000 euro cu TVA inclus. De ce??? Pentru ca Aveo e coreana iar A Class germana, pentru ca difera calitatea, fiabilitatea, confortul, pentru ca una e Mercedes iar cealalta Chevrolet.

Daca e sa facem o analiza de baza, ambele sunt niste fiare cu roti…ambele consuma benzina/motorina, ambele necesita inretinere, nici una nu se conduce singura, etc.

Asa ca vezi tu, nu puteau sa existe numai masini foarte bune, asa cum nu exista nici numai oameni inteligenti. Pai eu daca as avea mai putini bani, de ce nu m-as bucura si eu, macar pe jumatatea celui cu bani mai multi? De ce as fi privat de acest lucru? De ce sa aiba el doua gagici si eu niciuna? Asa ca nenea cu bani multi isi poate cumpara o limuzina de lux iar eu o masina mai modesta…si asa ma bucur si eu, si el. Unul mai putin, iar altul mai mult. Oricum suna mult mai bine decat “Unul mult si altul deloc”.

Cu toti preferam ce e mai bun…iar in general, lucrul mai bun are si un pret mai ridicat. Insa noi putem da valoare acelui lucru… Poate pentru mine un Logan de 6000 euro inseamna mult mai mult decat inseamna pentru X un Maybach de jumatate de milion de euro. Dar in acelasi timp nu putem nega ca  nu ravnim la masina aia mare, confortabila, cu tv-uri in tetiere, piele, mahon, etc.

Pentru unii autoturismul reprezinta o necesitate, iar pentru altii un lucru de fite. Eu personal mi-am luat masina din pasiune pentru masini si motoare…pentru ca le ador. Si nu am Mercedes, nici BMW. Si nici nu mi-e rusine cu masina mea, chiar daca este una destul de modesta. Sper sa ma tina cat mai mult si sa nu fie nevoie s-o schimb prea curand. I love my GM Daewoo car 🙂 .

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: